ASTANGA JÓGA WORKSHOP

A workshopon megismerkedünk a jellegzetesen astangás légzéstechnikával, az Uddzsáji, másnéven hangos légzéssel, a bandhákkal (izomzárak), és a dristikkel (tekintet fókusza az ászanák közben), a nyitó-és záró mantrákkal, valamint az Astanga első sorozatának helyes kivitelezését tanuljuk meg Navászanáig (Napüdvözletek ászanái, az álló gyakorlatok, előrehajlító, csípőnyitó, és gerinccsavaró pózok, majd hátrahajlítás és fordított pózok, azaz a levezető sorozat ászanái). Rávezető, esetleg helyettesítő pózokat veszünk a nagyobb kihívást jelentő ászanák helyett, igény szerint. Fő hangsúly a gyakorláson lesz.

A workshop célja, hogy megismerkedjünk az Astanga első sorozat felével, és azzal az elméleti anyaggal, ami elengedhetetlenül szükséges a gyakorláshoz. Ezáltal nagyobb magabiztossággal fogunk tudni részt venni egy vezetett órán, és jó alapot teremthetünk az önálló gyakorlásunk elkezdéséhez. Bárki csatlakozhat, nem szükséges jógás előképzettség.

Az Astanga jógáról dióhéjban

Az Ashtanga első sorozat, másnéven Jóga csikitsza (jóga terápia) a fizikai test egészségének helyreállítására szolgál. Célja, hogy belső szerveinket, szöveteinket megtisztítsuk a méreganyagoktól. A lélegzetet szoros összhangban tartva a test mozgásával, a gyakorlás során, a nagy mennyiségű előrehajlítás, csípőnyitás és néhány csavaró póz, valamint a hangos légzés segítségével hőt termelünk, aminek köszönhetően a tisztulási folyamatok még intenzívebbé válnak, javul a vérkeringés, könnyedebbé, hajlékonyabbá és erősebbé válik a test, megnyugszik az elme és az idegrendszer. Ennek eredményeképpen tökéletes egészséget teremthetünk.
A workshoppot tartja: Tóth Judit Anasztázia (Nati), jógaoktató.

Időpont: 2015. október 17. (szombat) 13:00-16:00

A workshop díja: 3000 Ft

Minimum létszám: 5 fő

Bejelentkezés: 0670-369-9774

Jelentkezési határidő: 2015.október 16-ig.