Örömmel ajánljuk a Sudevi Spirit meglévő és leendő gyakorlói figyelmébe új óratípusunkat, amelynek az eszközös hatha gerinc jóga nevet adtuk.

Mi történik ezen az órán?

Ezt a 90 percet is – mint minden, a test és az elme összehangolását célzó gyakorlást – ráhangolódással kezdjük. Ilyenkor időt adunk magunknak arra, hogy ne csak fizikai valónkban, de lélekben is megérkezzünk a terembe. Mivel gyakorlatainkat a teljes tüdőkapacitást kihasználó légzésre alapozzuk, az órára való felkészülést a légzés elmélyítését szolgáló pranayama gyakorlatokkal, vagyis légzőgyakorlatokkal folytatjuk. Ezt követően áttérünk a testünk fizikai felkészítését szolgáló bemelegítő gyakorlatokra. Ezek között egyszerű ászanákat, közismert bemelegítő gyakorlatokat és a testünk energiaáramlásának kiegyenlítését célzó testtartások szerepelnek, amelyeket összekötünk a mély, tudatos légzéssel.

Miután testileg és lelkileg is felkészültünk az órára, áttérünk a fő részre, amelyben a teljes gerincoszlopot átmozgatjuk, megdolgoztatjuk azokat az izomcsoportokat, amelyek a helyes testtartásért és a jó közérzetért is felelősek. Az erősítő, lazító, nyújtó, kimozgató gyakorlatokat állásban, ülő helyzetben és hason fekve végezzük. A gyakorlatokat jógaheveder és jógatégla használatával tesszük még hatékonyabbá. A foglalkozás levezető részében gerinccsavaró gyakorlatok biztosítják a gerincoszlop rugalmasságának fokozását. A levezető gyakorlatok után pedig a jól megérdemelt relaxációval zárjuk az órát.

Milyen hatásai vannak a gyakorlásnak?

Az órát rendszeresen látogatók garantáltan rövid időn belül tapasztalni fogják, hogy hátfájásuk, helytelen és nem esztétikus testtartásuk már a múlté. Emellett a jógagyakorlatok idegrendszerre gyakorolt jótékony hatásai is tapasztalhatóak lesznek (mint például jobb stressztűrés, nagyobb teherbírás, pihentetőbb alvás, képesség a hatékonyabb időbeosztásra).

Kinek ajánljuk az eszközös hatha gerinc jógát?

Ezt az óratípust a kamaszkori tartásjavítástól az időskori mozgásszervi problémák enyhítéséig minden esetben, minden korosztálynak szívből ajánljuk!

Mikor van az eszközös hatha gerinc jóga óra?

Az eszközös hatha gerinc jógát kedden este 19.00 órai kezdettel lehet gyakorolni.