thumbnail_bhajanpriya_2016

Bertalan Beáta Bhajanpriya ( pszichológus, gyerekjóga oktató, jógaoktató)

37 éves vagyok. Pszichológus és pszichológia szakos tanárként végeztem az ELTE-n, 2008-ban. Több éve foglalkozom gyerekekkel, mint pszichológus és gyermekjóga oktató, öt éve tartok rendszeresen jógaórákat kicsiknek és nagyobbaknak egyaránt, iskolásoknak és tiniknek.

Mély elköteleződéssel vagyok a gyermekek iránt, jólétük és boldogságuk szempontjából.

Az utóbbi évben már rendszeresen tartottam jógaórákat nyugdíjasoknak is, akiknek a lelkesedése és elköteleződése nagy örömöt és inspirációt jelent.

2007–ben jártam először Indiában, a jóga hazájában. Összesen eddig háromszor volt alkalmam eltölteni egy-egy hónapot az indiai Satyananda Yoga ashramban, ahol megtapasztalhattam a jógikus életformát, találkoztam az indiai kultúrával, és utazásom során meglátogattam a világ első jógaegyetemét, a Bihar School of Yoga-t. 2009-ben végeztem el a Satyananda Jóga Akadémia egy éves alaptanfolyamát. Lehetőségeim szerint azóta is részt veszek elvonulásokon, tanfolyamokon és a jógaiskola programjain, ill. a mindennapi életben is törekszem megvalósítani mestereim tanítását, ami ennek az iskolának a fő pillére is egyben: „Szeress, szolgálj, adj, meditálj, tisztulj, valósítsd meg önmagad.”

A jóga átfogó rendszere számtalan eszközt kínál önmagunk fejlesztéséhez. Ezeket a módszereket jómagam a Satyananda tradícióban fedeztem fel, ahol gyakorlom a jóga különböző formáit; ászanák, légzőgyakorlatok, jógikus mélyrelaxáció (Jóga Nidrá), mantrák recitálása, jógikus tisztítógyakorlatok és tűzszertartások, valamint a jóga egy különleges formája, a bhajan és kirtan éneklés, ami az érzelmek jógája. A Satyananda Yoga egyik legerőteljesebb és leghangsúlyosabb személyiségformáló gyakorlata a karma jóga, az önzetlen szolgálat és cselekvés jógája.

Ezt a mindent átfogó, holisztikus rendszert jól szemléltetik Swami Sivananda szavai: a jóga által a fej, a szív és a kezek harmóniájának megteremtésére törekszünk.

A jóga számomra valójában akkor kezdődött, amikor 2006 nyarán Szóládon, a Satyananda Yoga első magyarországi ashramjának felszentelő szertartásán találtam magam. Ekkor már 5 éve rendszeres jógagyakorló voltam, Összességében 15 éve gyakorlom a jóga különböző formáit. A budapesti Sivananda jógaközpontban kezdtem jógaórákra járni, és ezt követte az az átalakulás, aminek révén eljutottam a Satyananda Yoga tradícióhoz és Indiába, ahol találkozhattam Indiában élő Mesteremmel, Paramahamsa Niranjananandával, a Satyananda tradíció élő gurujával, akitől a mantra beavatást is kaptam.

Hálás vagyok, hogy találkozhattam ezzel az integrál szemléletű tradicionális, jógaiskolával, aminek hitelessége abban rejlik, hogy a tanítások az eredeti jógát örökítik valódi gururól gurura, tanítványra.

A jógában a hangsúly a tudatosság kifejlesztésében van, és abban, hogy azzá válhassunk, akik valójában lehetünk, hogy valódi természetünket tökéletesítsük.

Szeretettel várok minden érdeklődőt az óráimon!

Iskolás jóga;

Tini jóga;

Jóga 50 felett;

Előzetes bejelentkezés és információ:

E-mail: bertalan.bea@gmail.com Telefon: 30/868 6830