A színek üzenete

Léteznek olyan emberek, akik ennek a finom világnak az üzeneteit képesek érzékelni, mintegy lefordítani a színek üzenetét. Arra hívva fel a figyelmünket, hogy mi is bármikor képesek vagyunk ennek a finom és érzékeny információnak a vételére. Nem szükséges ehhez semmilyen különleges képesség, csak egyszerűen annyi, hogy megadd magadnak azt a lehetőséget, hogy a színek világa a szivárvány hídján keresztül megnyilvánuljon. Beengeded a mindennapjaidba, fizikai, érzelmi és gondolati testeidbe. A test, a lélek és a szellem általad hordozott birodalmába.


A legalsó csakrádhoz rendelt szín a vörös ( Gyökércsakra )

Alkalmazható az összes olyan helyzetben, amikor az aktivitást akarod növelni. Fokozza az energiák áramlását, de az agresszió is idekötődik. Melegítő hatású. Ha döntésképtelen vagy, bátorságot meríthetsz belőle. A vörös színű ruha a viselőjének határozottságot, erőt ad.


A második csakra, narancssárga ( Szexcsakra )

Minden alkalommal bátran nyúlhatsz érte, amikor feszült vagy kifejezetten stresszes helyzetben vagy. Akik kedvelik ezt a színt, azok szeretik a nagy és vidám társaságot is. Jókedvűek. Sokat mosolyognak. Ez a szín a kiegyensúlyozottságot is képviseli. Segítségével létrehozható a külső és belső harmónia.

 

Harmadik csakra színe a sárga Köldökcsakra )

A legragyogóbb szín. A napfényt hozza be az életedbe. Kellemes és meleg érzést vált ki. A meglévő terhektől és nehézségektől segít megszabadulni. Korlátaid kitolhatók általa, és gondjaidat, csalódottságodat is orvosolhatod. Mély, belső öröm élhető meg a segítségével.
A negyedik csakra színe a zöld ( Szívcsakra )

Ennek a színnek nagyon erős nyugtató hatása van. Segíti a regenerációs folyamatokat, valamint az összpontosítást. Egyensúlyt teremt a benned lévő nem kiegyenlített erők között. Érzelmi feszültségeidre nagyon jó hatással van.


Az ötödik csakra kék ( Torokcsakra )

A kék a leghidegebb szín. Ezért igen alkalmas a gyulladások kezelésére. A nyugalom és a belső béke egyaránt megteremthető általa. Kusza gondolataidat is képes rendszerezni. Rohanó világunkban bizony nagy szükség lenne gyakori használatára.

 

Hatodik csakra királykék ( Homlokcsakra )

Ennek a különleges színnek elég kevéssé ismert a hatása. Amit bizton állíthatunk, az az, hogy fokozza az intuitív képességet. Segít az elmélyülésben, gondolataid rendezésében. Megszünteti megmagyarázhatatlan félelmeidet. Erősíti spirituális érzékenységedet.


Hetedik csakra színe lila ( Koronacsakra )

Misztikus, titokzatos szín. Hatalmat, magabiztosságot, távolságtartást képvisel. Erősen tisztító hatású. Lecsendesíti az elmét. Ha túl sok van belőle körülötted, szomorúvá válhatsz.

 

Csakra színek