A jóga gyakorlásának legmagasabb, legvégső célja a kapcsolat, valójában maga a „yoga” szó csatlakozást, kapcsolódást is jelent. Az utolsó lépés a jóga formális ösvényén a Samadhi, melyet legjobban talán úgy lehet lefordítani, hogy üdvözülés, vagy a végtelennel való egyesülés. Ez a végső lépés akkor következik be, amikor a jógi felismeri, hogy az egyének közti elkülönülés, szeparáció csupán illúzió, és mindannyian részei vagyunk egy sokkal nagyobb dolognak.

De mit jelent mindez a mindennapi életben? Azt, hogy a jóga gyakorlása egy lehetőség a kapcsolataink javítására. Azzal, hogy egyre jobban megismerjük és megértjük önmagunkat, így jobb partnerek, szülők, munkatársak stb. lehetünk. Ha jobban szeretjük magunkat, másokat is jobban szerethetünk.

Ha valakivel kapcsolatban falakba ütközünk vagy konfliktusba kerülünk, szánjunk rá egy pillanatot, hogy eltöprengjünk a kapcsolat fogalmán. Vajon ha közelebb érezzük magunkat ahhoz akivel konfliktusban vagyunk segít túllendülni a dolgokon? A szeretet fogalmán való elmélkedés segít ráeszmélni arra, hogy a konfliktus csak egy múló dolog, de a kapcsolat örök!