Kedves Tinik! Lányok és Fiúk!

Jógázni hívlak Benneteket!

A jóga által betekintést nyerhettek egy olyan átfogó, ősi és hiteles jógarendszerbe, aminek gyakorlásával sokat meríthettek manapság, ahol sok az elvárás, a teljesítmény – és megfeleléskényszer. A felnőtté válás folyamatában az újabb szerepek és életfeladatok felvállalása szintén nagy kihívások elé állítanak bennünket.

A jóga egy belső, békés, örömteli szigetet teremt bennünk, ahova mindig visszatérhetünk.

 

A jóga egy izgalmas és felszabadító út, amiben természetesen nagy szerepe van az erőfeszítéseinknek, de a rendszeres gyakorlás meghozza a gyümölcsét.

Rohamosan fejlődő világunkban egyre több stressznek vagyunk kitéve, mindamellett hogy rengeteg inger és információ zúdul ránk a technika és a világháló fejlődésével.

A jógagyakorlás által kifejleszthetjük és megőrizhetjük belső stabilitásunkat, segít minket közelebb kerülni önmagunkhoz, egyensúlyt teremt bennünk, harmóniát tapasztalhatunk általa. Hozzásegít bennünket, hogy koncentráltak, fegyelmezettek és kiegyensúlyozottak legyünk. Az egészség megőrzésén túl növeli az iskolai teljesítményt és eredményességet, segít túljutni tanulási, mentális és érzelmi nehézségeken, növeli a motiváltságot a tanulásban, és az élet egyéb területein is. Pozitív beállítódást eredményez, utat adva a kreativitásnak és spontaneitásnak.

A jógagyakorlással nem az a célunk, hogy nagy jógikká váljunk (persze aki szeretné, van rá lehetősége!), hanem, hogy megértsük, elfogadjuk önmagunkat, és megéljük újra valódi, egyedi természetünket, mind testünkben mind lelkünkben. A jóga szó egyik jelentése: egyesülés. Egyesülés valódi Önmagunkkal és a Mindenséggel.

Az óra egyik mottója: Ne akarjunk mások lenni, mint amik vagyunk! Egy példával élve: ha egyszer földiepernek születtünk, akkor ne akarjunk cseresznyék lenni, ami a fán lóg, hanem földieperségünk teljes tudatában éljünk meg mindent, ami a földieperséghez tartozik. Ez egy hasonlat, ami jól kifejezi a jóga egyik célját, hogy teljes mértékben elfogadjuk magunkat olyannak, amilyenek vagyunk, és megvalósítsuk azt, amivé a bennünk lévő lehetőségek szerint válhatunk.

Erre az élményre hívlak Titeket.

A jóga egy tudomány. Váljunk ennek a tudománynak és önmagunk tudósaivá!

Az órák ászanákat (testgyakorlatokat), légzőgyakorlatokat, meditációs, koncentrációs, vizualizációs és relaxációs technikákat tartalmaznak, közös játékokat, kreatív tevékenységeket valamint tetszés szerint közös éneklést és mantra gyakorlást is magukban foglalnak.

A jógagyakorlás további jótékony hatásai:

- Helyes testtartás és helyes légzés

- Mozgáskoordináció fejlesztése

- Optimális testsúly elérése

- Figyelem, koncentráció és memória fejlesztése

- Immunrendszer erősödése

- Negatív érzelmek és destruktív viselkedés átalakítása

- Teljes ellazulás képessége

- A két agyfélteke harmonizálása, egyensúlyba kerülése

- Jobb és pihentetőbb alvás

- Érzelmi intelligencia fejlődése

- Kölcsönös adás és elfogadás képessége

- A gyerekek befogadóbbá válnak, toleránsabbak, türelmesebbek lesznek környezetükkel

A gyakorlatokról és mélyebb hatásairól Bővebben>>/ Tovább>>

Szeretettel várunk minden érdeklődőt!

Helyszín: Sudevi Jógastúdió az Oktogonnál Cím: 1067 Budapest Eötvös utca 19. www.sudevijoga.hu

Időpont: Péntekenként 14:00 – 15:30 – ig ISKOLÁS JÓGA (7-12 éveseknek)

15:50 – 17:20: – ig TINI JÓGA (12-18 éveseknek)

Részvételi díj: A 90 perces foglalkozások részvételi díja 2000Ft/alkalom.

Kedvezményes bérletek válthatóak!

A foglalkozásokat tartja: Bertalan Beáta (pszichológus, gyerekjóga oktató)

Előzetes bejelentkezés és információ:

Telefon: 06 30 868 6830

06 70 369 9774

E-mail: bertalan.bea@gmail.com

www.sudevijoga.hu