Márc. 5-6. (szombat-vasárnap) 9:00-12:00 – KEZDŐ ASTANGA JÓGA TANFOLYAM

Az Astanga első sorozat, másnéven Jóga csikitsza (jóga terápia) a fizikai test egészségének helyreállítására szolgál. Célja, hogy belső szerveinket, szöveteinket megtisztítsuk a méreganyagoktól. A lélegzetet szoros összhangban tartva a test mozgásával, a gyakorlás során, a nagy mennyiségű előrehajlítás, csípőnyitás és néhány csavaró póz, valamint a hangos légzés segítségével hőt termelünk, aminek köszönhetően a tisztulási folyamatok még intenzívebbé válnak, javul a vérkeringés, könnyedebbé, hajlékonyabbá és erősebbé válik a test, megnyugszik az elme és az idegrendszer. Ennek eredményeképpen tökéletes egészséget teremtünk.

A TANFOLYAM TEMATIKÁJA

A két részből álló kezdő tanfolyam egy-egy délutánt vesz igénybe, 2×4 órából áll. Lesz elmélet és gyakorlat egyaránt, de a fő hangsúly a gyakorláson lesz. Az első sorozat ászanáinak helyes kivitelezését tanuljuk meg Návászanáig, részletes vinyásza számolással. Rávezető, esetleg helyettesítő pózokat veszünk a nagyobb kihívást jelentő ászanák helyett, igény szerint. A Napüdvözletek ászanáit, az álló gyakorlatokat, majd az első sorozat ászanáit vesszük részletesen, a sorozat feléig. Előrehajlító, csípőnyitó, és gerinccsavaró pózok, majd a hátrahajlítás és fordított pózok, azaz a levezető sorozat következik. Megismerkedünk az Astanga rövid történetével, a vinyásza rendszer lényegével, a hangos légzéssel (uddzsáji), az izomzárakkal (bandhák), és a dristikkel (a tekintet fókusza a pózok közben), valamint a nyitó és záró mantrákkal. Szót ejtünk Patandzsaliról, a Jóga Szútrákról, a jóga nyolc ágáról, a Mysore gyakorlás és vezetett jógaóra közötti különbségről, valamint néhány, a napi gyakorlást érintő főbb kérdésről.

KINEK AJÁNLOTT A TANFOLYAM?

Bárki jöhet, nem szükséges jógás előképzettség. A tanfolyam célja, hogy megismerkedjünk az Astanga első sorozattal (Navászanáig), és azzal az elméleti anyaggal, ami segíti a gyakorlásunkat. Jöhetsz nyugodtan akkor is, ha ez lesz az első találkozásod az Astangával, vagy ha már gyakorolsz egy ideje, és szeretnéd elmélyíteni, vagy szeretnél elkezdeni önállóan gyakorolni.

Időtartam: 2×4 óra

Ár: 10000.- Ft

Jógaoktató: Tóth Anasztázia ( Nati )

Bejelentkezés: 06 70 369-97-74