A hatha jóga jótékony hatásáról napjainkban számos cikk és könyv olvasható. Akinek felkeltette érdeklődését ez a spirituális mozgásforma, manapság már abban a szerencsés helyzetben van, hogy nem szükséges Indiába, vagy legalábbis Nyugat-Európába utaznia ahhoz, hogy kipróbálja a vezetett ászanagyakorlást, hiszen Budapesten rengeteg stúdió kínálja a hatha jógaórák számos válfaját. Azt is mondhatnánk, ahány embertípus, annyi óra és annyi stúdió. A szerencsésebbek elsőre megtalálhatják az általuk keresett mozgásformát, környezetet és a legszimpatikusabb oktatót is, de sokszor több stúdió több óráját, oktatóját is ki kell próbálnunk ahhoz, hogy elmondhassuk, megtaláltuk az igényeinkhez legjobban passzoló megoldást. A következő cikk célja, hogy segítsen a választásban.

Miért a Sudevi Spirit?

A Sudevi Jóga Stúdió a Deák tér közelében, frekventált, jól megközelíthető helyen található, így ideális megoldás lehet nem csak a belvárosiak, de a metróvonalak mentén dolgozók számára is. Jóga stúdiónk egyedi kialakításának köszönhetően már a belépéskor garantált az otthonos érzés. Számunkra fontos, hogy környezetünk melegséget, biztonságot sugározzon, ezért színes falakkal, lampionokkal, mécsestartókkal díszítettük termünket és öltözőinket. Ez a tér már a megérkezéskor segíti a ráhangolódást, a külvilág elengedését.

Jógatermünk szeparált, így a gyakorlást nem zavarja sem az utcai forgalom, sem egyéb zaj. A teremben nem csak matracok, de eszközök is rendelkezésre állnak: jógatéglák, blokkok, hevederek, ülőpárnák. Ezek segítségével megkönnyíthető az ászanák pontos, kímélő kivitelezése. Termünkben a reggeli, délutáni és esti órákban különböző típusú hatha jóga órák látogathatók. A szobahőmérsékleten végzett gyakorlás mellett lehetőség van fűtött teremben is gyakorolni. Az átfogó jellegű klasszikus hatha jógán kívül tematikus jellegű órákat is kínálunk. Ezek célja, hogy egy adott területtel, problémakörrel foglalkozva feloldjuk az esetleges elakadásokat, megoldjuk azokat a nehézségeket, amelyek gátolják a további fejlődést.

Az órákat képzett jógaoktatóink úgy építik fel és úgy vezetik, hogy azok különböző szintű gyakorlók és különböző életkorú vendégek számára is élvezhetőek legyenek. Az órák ráhangolódásból, bemelegítésből, fő részből és levezetésből állnak, amelyeket a résztvevők állásban, ülésben, hason- és hanyattfekvésben végeznek. A folyamatos órarendi órákon kívül tanfolyamokat is szervezünk, amelyek az alapoktól kezdve vezetik be az érdeklődőket a hatha jóga gyakorlatainak világába, így biztosítva a gyakorlás lépésről-lépésre történő felépítését.

Tanfolyamaink mellett workshopok is színesítik a jógás élet eseményeit, amelyek szintén egy-egy területre koncentrálva teszik lehetővé az elmélyülést.

Eseményeinkről, órarendünkről honlapunk menüpontjai alatt további információkhoz juthat.

Várjuk szeretettel stúdiónkban!