A Vinyásza a ‘vi-nyasa’ szanszkrit szóösszetételből ered. ‘Nyasa’ annyit tesz ‘elhelyezni’ a ‘vi’ előljáró pedig ‘ meghatározott sorrendben’. Az ászanák úgy következnek egymás után mint egy zenemű hangjegyei. A gyakorlás során lépéseinkből összeáll az út a hegy csúcsára. Tehát a vinyásza meghatározott ászanák soroza, amit légzéssel kombinálunk.

A mozgásra és a légzésre történő koncentráció, testi és szellemi síkon is, teljes átélésű ellazuláshoz, az elme elcsendesítéséhez vezet.

Az ászanákat nem tartjuk hosszabb ideig, és nincs pihenés a két testhelyzet között, hanem hullámszerű átvezető mozdulatok kötik össze őket. Ez az összekötés folyamatos áramlást valósít meg a gyakorlásban.

Testedben a Vinyásza hőt gerjeszt így a nyújtások és tágítások intenzívebben hatnak az izomzatra és testünk minden egyes sejtjére. A véráramlás felgyorsul, nő a pulzusszám, így számos jótékony folyamat indul el szervezetünkben. A bőr megfiatalodik, kisimul, az anyagcsere felgyorsul, a zsírsejteket intenzívebben kezdi elégetni szervezetünk.

Vinyásza óráink nem kötött sorozatosak.

Ajánljuk mindazoknak, akik erősödni, karcsúsodni, vagy éppen az állóképességüket szeretnék növelni.

Órarend>>>>>>>>>

Oktató>>>>>>>>>>