Nagyon sok szeretettel várunk Téged egy lélekemelő, szombat esti kikapcsolódásra! Engedd, hogy a kellemes zene és az ősi szanszkrit imák gyógyító vibrációja átjárja a szívedet és szerezz egy spirituális élményt!

Éld át a mantrák erejét!

Célunk, hogy széles körben mutathassuk be a zenés mantra-meditáció varázslatos világát, s hogy ezáltal egyre több ember hétköznapjainak válhasson szerves részévé a kírtan, mely annak ellenére, hogy egy dekadens kor, szinte minden pillanatban valamilyen mentális inzultusnak kitett, problémákkal terhelt szülöttei vagyunk, megnyitja előttünk a transzcendentális tapasztalat útját, s felhatalmaz bennünket arra, hogy ráleljünk arra a belső békességre és derűre, melyre mindig is vágyakoztunk…

Baráti öleléssel; Guna-Grahi Dasa

A KÍRTAN TEHÁT EGY „NYILVÁNOS MEDITÁCIÓ”, AMELY SORÁN AZ EMBER, GYAKRAN ZENÉVEL KÍSÉRVE, HANGOSAN ÉNEKLI ISTEN NEVÉT. ”

Norvin Hein, a Yale Egyetem nyugalmazott vallásprofesszora tanúja voltegy lelkes gaudiya vaisnava kírtannak. Szavai találóan ragadják meg, milyen egy kírtan érzelmileg:
„Ezeket a verseket a vezető énekli el először, ám egyszerre mindig csak egy sort, amit a gyülekezet utánaénekel. Amikor vége a versnek, folytatják az elejéről, miközben a vezető fokozza a tempót. Amikor az éneklés már olyan gyors, hogy nem fokozható tovább, már mindenki kiabálva énekel, amihez tapssal adja a ritmust.Az éneklőket egyre jobban magával ragadja az éneklés, s ezt egyre kevésbé féken tartott taglejtéseik jelzik. Az arcok kipirulnak. A zenei kíséretben a kis rézcintányérok ütemes csendülései együtt élnek a sodró lendületű, egyre hangosabb énekkel. A folyamat közelít a mindent elsöprő, lélegzetelállító crescendóhoz. Elérkezik az időpont: a szemek kikerekednek, a szájak tátva maradnak, remegés fut végig a gyülekezeten. Érezni az erőt! Érezni, hogy itt van!”

Steven J. Rosen.

A zenés meditációt vezeti: Guna-grahi das

2016 szeptember 17 18:30-20:00

Belépőjegy: 2500 ft